Je boekhouding in minder tijd

Je boekhouding in minder tijd

Herken je dat? Aan het eind van het kwartaal weer een dag moeten knallen om alle bonnetjes te verzamelen, te verwerken en de btw-aangifte te doen? Je ziet er dagen tegenop om het te doen, en op de laatste dag dat je de aangifte mag indienen moet je dan uiteindelijk wel.

Wat jij hier mist is structuur in je boekhouding. Je zou namelijk ook met gemak je boekhouding in een half uurtje per week kunnen doen. Het belangrijkste is alleen dat je dat jezelf gaat aanwennen. Net als dat je elke ochtend je tandenpoetst. Je zal ik het begin in je agenda tijd moeten afblokken om je boekhouding te gaan doen. Elke week een half uurtje is meer als genoeg.

Maar hoe begin je daar nou mee?

Het belangrijkste is dat je een online boekhoudpakket gebruikt die een app ter beschikking heeft zodat je je bonnetjes kan uploaden. Wanneer dit aanwezig is dien je elke keer als je een bonnetje krijgt direct een foto te uploaden. Dit kost je hoogstens 1 minuut per dag.

Een boekhoudprogramma maakt dan een boekingsvoorstel voor je die je in een paar klikken kan inboeken. Als je hier dan direct je bankbetaling aan kan koppelen ben je snel klaar met je boekhouding. Ook je facturen aanmaken kan je in zo’n pakket in een paar klikken doen, dat kan je dan dagelijks of wekelijks gaan doen. De maandelijkse abonnementen kan je natuurlijk gewoon automatisch laten factureren.

Na ieder kwartaal heb je dan je boekhouding op orde en is het enige wat je moet doen de btw-aangifte overnemen in het programma van de Belastingdienst.

Hoe langer je deze methode toepast hoe makkelijker het wordt, na een kwartaal moet je namelijk eerst weer wennen aan hoe het programma ook alweer werkt. Maar als je wekelijks of tweewekelijks je boekhouding doet hoef je niet telkens te wennen aan het programma.

Nu wordt je boekhouding leuker

Als je dit eenmaal op orde hebt is het nog makkelijker om je boekhouding leuker te maken, je hoeft namelijk al niet meer op te zien tegen die ene dag in het kwartaal. Ook kan je jezelf dan anders gaan belonen. Betaal jezelf bijvoorbeeld eens je salaris uit nadat je je boekhouding hebt verwerkt. Of zorg dat je elke keer als je je boekhouding doet een bedrag aan de kant kan zetten voor een droomvakantie of een ander geweldig doel wat je nog hebt in je leven!

Met bijvoorbeeld de Profit First methode kan jij je cashflow (alle geld wat binnenkomt en eruit gaat) beter beheren. Je hebt altijd geld klaar staan voor de te betalen belastingen, bouwt altijd een vast salarispotje op en je gaat echte winst maken!

Heb je nou inspiratie gekregen om hiermee bezig te gaan? Stuur me dan een berichtje, dan help ik je graag mee om een passende oplossing voor jou te vinden!

Mocht je eerst eens meer willen lezen over wat Profit First nou eigenlijk is? Je kan hier het boek bestellen voor maar €29,99!